Microsoft CEO praat over de HoloLens en Minecraft

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een week geleden hield Microsoft een live-evenement dat in het teken stond van alle nieuwe mogelijkheden van Windows 10. Eén van die nieuwigheden is het project rondom de virtual-reality-bril HoloLens. Het is een project dat je overigens best als een extern project kunt zien dat ook zonder Windows 10 een heel mooi leven kan gaan leiden. Heb je de HoloLens de afgelopen week nog niet gezien, dan kun je het filmpje van de eerste demonstratie van de virtual-reality bril hieronder bekijken.

Microsoft gaf tijdens de presentatie vorige week al aan dat de HoloLens ook op het gebied van gaming een grote rol kan gaan spelen. De baas van Xbox, Phil Spencer, had het toen onder andere over de mogelijkheden die de HoloLens heeft in combinatie met de Xbox.

To me, there's not a successful consumer electronics device on the planet where gaming is not a primary app category, and I think HoloLens will work the same way; I think gaming will be important. We're thinking hard about specific scenarios with the Xbox, with things like content streaming, and using it as a display for Xbox.

Onlangs heeft de baas van Microsoft, Satya Nadella, ook het potentieel van de HoloLens op het gebied van gaming nog eens onderstreept. Hij haalt hierbij als voorbeeld de game Minecraft aan (eind vorig jaar voor 2,5 miljard dollar gekocht door Microsoft), een game die nu al door miljoenen mensen wordt gespeeld en in combinatie met de HoloLens nog meer mogelijkheden kan krijgen.

Just imagine what is possible with Minecraft. Gaming truly is a valuable part of millions of people's lives and Microsoft will excel and increase our lead.

Wat vind jij van de HoloLens? Een mooi apparaat dat inderdaad veel voor gaming zou kunnen betekenen, of ben je minder positief gestemd? Laat het ons weten in een reactie!

Lees meer