Gamers in de kou gezet door Ubisoft

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ubisoft heeft de banhamer tevoorschijn gehaald. Gamers die hun Ubisoft-games bij niet-geautoriseerde keycodewebsites hebben gekocht, zien mogelijk hun games niet meer staan in de spellenlijst wanneer ze inloggen op Uplay. Deze games zijn geblokkeerd en kunnen niet meer gespeeld worden.

Het gaat voornamelijk om keys van Assassin's Creed Unity, Far Cry 4 en Watch Dogs die zijn gekocht bij keyverkoper G2A.com. Deze inmiddels razendpopulaire website, door het verkopen van goedkope gamecodes, is een marktplaats waar mensen codes kunnen doorverkopen aan anderen.

Inmiddels lopen de klachten langzaam binnen van gamers die hun codes bij Nederlandse keyverkopers hebben gekocht, welke ook geblokkeerd zijn door Ubisoft. Gamers zijn uiteraard woedend en vragen om een verklaring van Ubisoft. Ze vinden dat niet de gamers, maar de ongeautoriseerde webwinkels aangepakt moeten worden. Ubisoft laat weten dat gamers contact op moeten nemen bij de winkel waar ze code hebben gekocht.

Mocht je game geblokkeerd zijn en je hebt hem op G2A gekocht, dan kan je hier een klacht indienen en hopen dat je je geld terugkrijgt.

Houd Gameliner in de gaten voor updates over dit nieuws.

Lees meer