AMD komt met nieuwe chip voor nieuwe console van Nintendo?

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

AMD heeft zojuist laten weten dat ze werken aan een chip voor een console, dat nog niet is aangekondigd en moet klaar zijn in 2016. Dit schrijft Extremetech op hun website.

Daarmee wordt indirect bevestigd dat er een nieuwe console in de maak is, maar bij wie is nog de vraag. De PlayStation 4, Xbox One en Wii U maken momenteel gebruik van een AMD-chip, maar een nieuwe console van Nintendo lijkt voor de hand te liggen, aangezien deze het oudst is van deze drie.

Devinder Kumar, de chief financial officer bij AMD, laat weten dat hij het niet gek zou vinden als de chip voor een nieuwe console van Nintendo is. "Nintendo heeft afgelopen tijd vaker gehint naar een nieuwe console", aldus Kumar.

I will say that one is x86 and the other is ARM, and at least one will be beyond gaming. It is their product, and they launch it. They are going to announce it and then you will find out that it is AMD's APU that is being used in those products.

Kumar laat weinig los over de nieuwe chip. In theorie zou het ook een console kunnen zijn voor de andere twee partijen, of gewoon om een handheld. We zullen in elk geval zien wat de toekomst ons brengt.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer