Baas Xbox Japan stopt ermee

Geplaatst: 28 november 2014 17:35
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De baas van Xbox Japan stopt ermee. Takashi Sensui heeft zijn functie zojuist neergelegd bij de Japanse Xbox-divisie. Hij blijft nog wel werkzaam voor de softwaregigant, maar dan voor het Amerikaanse deel van Microsoft.

De Xbox One verkopen gaan voor geen meter in Japan en dat zou de reden kunnen zijn dat hij zijn functie heeft neergelegd. De console is tot nu toe maar 38.461 keer over de toonbank gegaan. De Wii U en de PlayStation 4 doen het niet alleen een stuk beter dan de Xbox One, ook consoles van de vorige generatie van Sony doen het beter.

Yoshinami Takahashi, die 25 jaar bij Sony heeft gewerkt, gaat Sensui overnemen. Het is nog onduidelijk of hij ook aan het roer blijft.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer