15-jarige jongen 37.000 euro uitgegeven aan goud in free-to-play game

Geplaatst: 3 oktober 2014 19:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een 15-jarige jongen uit België, heeft 37.000 euro uitgegeven aan goud in de free-to-play game Game of War: Fire Age. Een ongekend hoog bedrag mogen we wel zeggen. De jongen kreeg een creditcard van zijn moeder. De creditcard was van zijn grootvader. Zijn moeder wou hulp bij het plaatsen van wat eBooks op haar Tablet.

Het bleef echter niet bij het helpen van zijn moeder. De jongen linkte stiekem de creditcard van zijn grootvader aan zijn iTunes account. Binnen enkele maanden had de jongen al voor 37.000 euro goud gekocht in de game. De moeder vertelde dat haar zoon naar eigen zeggen, geen idee had dat hij echt geld aan het uitgeven was.

Mede door dit soort verhalen wil de Europese commissie dat er strengere regels komen voor free-to-play games. Zo ziet de commissie het liefst dat het woord 'free' compleet verdwijnt. Google is al bezig om veranderingen door te voeren. Apple heeft nog geen concrete statements gemaakt aangaande de kwestie. Wie geïnteresseerd is kan het artikel van de Europese commissie hier nalezen.

Lees meer