Electronic Arts komt met eigen abonnement-dienst voor Xbox One

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Electronic Arts heeft vanmorgen een abonnement dienst aangekondigd, exclusief voor de Xbox One. Je kunt voor een vast bedrag per maand of per jaar een aantal games onbeperkt spelen. Je kunt deze dienst het beste vergelijken met bijvoorbeeld Netflix en Spotify. Electronic Arts noemt deze dienst EA Access.

Voor een luttele bedrag van 3,99 euro per maand (of 24,99 euro per jaar) heb je de mogelijkheid om enkele Electronic Arts-games onbeperkt te spelen. De eerste vier games die de uitgever voor ons beschikbaar heeft zijn: Battlefield 4, Peggle 2, FIFA 14 en Madden 25. Als je het mij vraagt niet de minste games. Je krijgt sowieso 10% korting op de aankoop van nieuwere games uit de catalogus van EA.

Daarnaast heb je tot enkele games eerder toegang door middel van de early access. Electronic Arts weet ons te vertellen dat de voortgang die je maakt tijdens het spelen van deze games meeneemt naar de volledige game bij de release.

Deze dienst zal in een aantal Europese landen worden uitgerold. Inmiddels is de bèta beschikbaar voor diegene die lid zijn van het Xbox Dashboard preview programma. Bij ons is de Xbox One nog niet beschikbaar, maar als dit 5 september zover is dan zal deze dienst waarschijnlijk ook in ons kikkerlandje beschikbaar worden gesteld.

'EA Access heeft geen meerwaarde voor PlayStation-gamers'

Sony heeft zojuist gereageerd op dit nieuws en laat weten dat deze dienst geen meerwaarde biedt voor PlayStation-bezitters. Sony heeft zelf een soortgelijke dienst met PlayStation Plus. Een woordvoerder van Sony laat tegenover website Game Informer weten dat Sony daarom heeft besloten dat deze dienst niet naar de PlayStation 4 zal komen, omdat de gamer voldoende heeft aan een PlayStation Plus-abonnement.

Laat ons weten wat jullie van deze dienst vinden.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer