Eerste informatie Doom vrijgegeven door Bethesda

Geplaatst: 18 juli 2014 09:50
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Bethesda Softworks en ontwikkelaar id Software hebben nieuwe informatie vrijgegeven van de nieuwe Doom. De game krijgt de naam Doom mee (dus niet Doom 4) en brengt ons terug naar de roots van de serie. Eerder dit jaar werd op de QuakeCon persconferentie de game bevestigt door de ontwikkelaar, maar eindelijk zijn de eerste details vrijgegeven van deze game.

De game draait op de id Tech 6-engine op 60 fps. Doom moet zich voornamelijk richten op snelle gevechten en zal plaatsvinden op de planeet Mars, buiten het gebouw van de Union Aerospace Corporation. "Je zult veel melee gevechten hebben en deze zullen wreed en geweldadig zijn. Je komt de meest vreemde vijanden tegen op hetzelfde moment en beschikking hebben tot een flink arsenaal aan wapens", aldus executive producer Marty Stratton van id Software.

Een releasedatum is nog niet vrijgegeven, maar wel kan de ontwikkelaar bevestigen dat Doom voor de pc, Xbox One en de PlayStation 4 moet uitkomen. Ben je al enthousiast geworden over de nieuwe Doom-game? Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer