Video: Multiplayer van Battlefield 4 genekt door Death Shield Bug

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het zal je maar gebeuren. Ben je net lekker aan het knallen in Battlefield 4, krijg je te maken met die verdomde Death Shield bug. Pardon? De Death Shield bug? Jawel, Battlefield 4 heeft een vervelend probleem te pakken wat het spelen van de (multiplayer van de) game ineens een stuk minder aantrekkelijk maakt. Of toch in ieder geval een stuk minder leuk en realistisch.

De bug wordt geactiveerd op het moment dat je jezelf verschuilt achter iemand die in z'n 'last stand' zit, dus iemand die al is neergeschoten en niet meer kan bewegen, maar nog wel om zich heen kan schieten. Hoewel je tijdens die 'last stand' op de grond ligt, denkt de server van Battlefield 4 op één of andere manier nog dat je rechtop staat. Dit zorgt ervoor dat wanneer je een granaat over zo iemand heen gooit, deze op onverklaarbare wijze terug ketst en jou in je gezicht raakt. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk, maar op dit moment wel de harde werkelijkheid.

In het filmpje hieronder legt gamer jackfrags uit hoe de bug precies werkt.

Ontwikkelaar DICE heeft nog niet op de bug gereageerd, dus over een update hoeven we het sowieso nog niet te hebben. Dat de bug gefikst moet worden is echter wel duidelijk.

Lees meer