Nintendo moet nogmaals diep in de buidel tasten

Geplaatst: 7 januari 2014 10:20
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In maart berichtte we jullie al dat Nintendo aan Tomita Technologies 30,1 miljoen dollar moest bètalen, omdat het bedrijf zich schuldig maakte aan het onrechtmatig gebruikmaken van de 3D-technologie voor in de Nintendo 3DS.

Deze techniek zou een paar jaar eerder door Seijiro Tomita, voormalige medewerker bij Sony, bij Nintendo zijn getoond. De beste man werd toen de deur gewezen, tot hij een paar jaar laten met verbazing zag dat Nintendo met zijn idee aan het lopen is gegaan.

In augustus dit vorig jaar werd dit bedrag gehalveerd door de rechter. Nu heeft de rechter besloten dat Nintendo 1,82 procent van de totale opbrengst, van iedere verkochte 3DS, moet overmaken naar Tomita.

Dat is vermoedelijk de reden waarom Nintendo met de nieuwe 2DS op de proppen is gekomen. Aangezien de 2DS geen driedimensionale technieken heeft, zoals de 3DS, hoeft dat dus niet bij deze handheld.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer