Video: Zet je oude Pokémon over naar X en Y

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vanmiddag heeft Nintendo een nieuwe show van Pokémon Direct gehouden. Daaruit zijn enkele nieuwe, hoe kan het ook anders, Pokémon-nieuwtjes onthult.

Zo is het mogelijk om je Pokémon uit Pokémon Black en Pokémon White, die je hebt verzamelt, over te zetten naar Pokémon X en Y door middel van de gratis te downloaden Poké Transporter-app.

Je kunt de Pokémon Direct-aflevering hieronder nog een keer bekijken:

Helemaal gratis is dit bovenstaande niet. Je hebt, om gebruik te kunnen maken van de Poké Transporter, de Pokémon Bank-app nodig. Deze app kost je 500 yen (omgerekend 3,80 euro) per jaar.

Mocht je je zuurverdiende centen hier niet aan willen uitgeven? Nintendo komt ook met een trailversie van deze app, waarmee je één keer alle Pokémon kunt overzetten.

Nintendo laat verder nog weten dat je uit één van de drie hoofdrol-Pokémon uit Pokémon Red en Blue kunt kiezen. Het gaat hier om Bulbasaur, Charmander en Squirtle, die alle drie een megaevolutie zullen doormaken.

Tot slot laat Nintendo ook nog even weten dat er speciale versie van de Nintendo 3DS XL zal verschijnen in Pokémon X en Y-stijl.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer