Aankondiging RollerCoaster Tycoon 4 blijkt nep te zijn

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vandaag werd RollerCoaster Tycoon 4 aangekondigd door indie-ontwikkelaar Red Coin Games. De aankondiging zag er echter erg verdacht uit. Het blijkt nu dan ook nep te zijn.

De ontwikkelaar deed de aankondiging via een tweet. Er werd verteld dat Chris Sawyer, de ontwikkelaar van de eerste twee delen van de serie, meewerkte aan de game:

We are glad to announce that we are developing RollerCoaster Tycoon 4 (#RCT4). Chris Sawyer is on the team.

Er werd ook een trailer van de game gelanceerd. Deze is hieronder te aanschouwen.

Aan deze amateuristische trailer kan je misschien al zien dat dit niet echt een nieuwe RollerCoaster Tycoon kan zijn. Daarnaast is deze trailer vier jaar geleden al op YouTube verschenen onder een andere naam, zoals je hier kunt zien. Er zijn slechts een paar aanpassingen gedaan om RollerCoaster Tycoon 4 erin te verwerken.

Sol Williams, de CEO van Red Coin Games, kreeg vandaag veel vragen om zijn hoofd geslingerd via Twitter over deze verdachte aankondiging. Veel mensen konden niet voorstellen dat dit echt was. Williams beweerde echter dat hij echt bezig was met deze game.

Zojuist is gebleken dat dit dus niet zo is. Williams heeft in een tweet verteld dat zijn account was gehackt. Hij bied zijn excuses aan en zegt zijn wachtwoord te hebben gewijzigd:

IM SORRY ALL OF YOU!! Some of my idiotic friends thought it would be funny to lie and embarrass me, Ive also changed my password

Helaas is er dus geen RollerCoaster Tycoon 4 in de maak. Vorig jaar verscheen er nog wel een nieuwe RollerCoaster Tycoon-game voor de Nintendo 3DS, genaamd RollerCoaster Tycoon 3D. Het is afwachten of we ooit nog een nieuw deel in de serie gaan zien.

Lees meer