Nintendo 3DS XL aangekondigd

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het was niet echt de vraag meer of het er zou komen, maar wanneer. Vanochtend is het langlopende gerucht bevestigd, want Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct presentatie de Nintendo 3DS XL aangekondigd.

De schermen worden 90% groter (deze worden 4,88" groot) dan die van de originele 3DS. De accu zal ondanks die grotere schermen langer meegaan: met tijdens 3DS-games moet deze nu 3,5 uur tot 6,5 uur meegaan, terwijl tijdens DS-games de accu het zes tot tien uur moet gaan volhouden. Er zal tevens een vier GB SD-kaart bij het systeem worden geleverd, in plaats van de twee GB kaart die bij de originele 3DS zat.

Allemaal leuk en aardig, maar er zit een smerig addertje onder het gras: er wordt namelijk geen oplader bij het apparaat geleverd! Deze zal los moeten worden aangeschaft. Tevens zal een groter systeem ook een groter gewicht met zich meebrengen, want de spelcomputer gaat 336 gram wegen.

De Nintendo 3DS zal vanaf 28 juli in de winkels liggen in de kleuren rood, blauw en zilver. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer