Veel details over locatie GTA V bekend

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Op 4 april 2012 gaf ene Brendan in een post op de website GTAForums.com aan dat hij in het bezit is van een enorme hoeveelheid aan informatie over Grand Theft Auto V. Deze info heeft hij verkregen tijdens de twaalf maanden dat hij voor Rockstar werkte. Het onderstaande bericht maakt deel uit van een special over deze informatie. Of zijn verhaal verzonnen is of gebaseerd is op de waarheid, laten we in het midden, aangezien ook wij dat niet met zekerheid kunnen zeggen. Een overzicht van alle berichten in deze serie kun je terugvinden op de bijbehorende overzichtspagina van deze grote informatielek.

Er waren al eerder geruchten over dat GTA V alleen in Los Santos zou afspelen. En inderdaad, dat is ook het geval. Los Santos, onder andere bekend uit GTA: San Andreas, is een stad vol met rivaliserende gangs. De stad staat in het echt bekend als Los Angelos.

Los Santos is aan het groeien, en dat is ook zeker te zien in Grand Theft Auto: V. De stad is het middelpunt van een nieuwe twist van Zuid-Californië. Los Santos zal in drie aparte 'provincies' worden opgedeeld. Deze heten 'The Greater Naranja Area', 'Los Puerta' en 'Greater Los Santos'. De eerst genoemde provincie is het grootst van de drie. Verder zijn er nog een aantal kleine gebieden. Los Santos is erg divers. Er zijn grote verschillen tussen kunst, cultuur en de wijken in de stad.

Ook de bergen zijn terug in Grand Theft Auto: V. Een voorbeeld hiervan is te lezen in de onderstaande quote.

The San Ventura mountain range is to the northeast which is a play off of the Santa Monica Moutains and San Gabriel Mountains.

San Ventura Mountains is dus een nieuwe berg in Grand Theft Auto. Ook de Chilliad Peak is terug, welke je kan zien als de Mount Chilliad.

'The Greater Naranja Area' is het kleinste gebied in de game. In het zuiden en zuid-oosten zijn de modernste huizen gebouwd, maar ook het centrum van dit gebied is modern. In het westen van het gebied is er de mogelijkheid om heerlijk van het strand te genieten, of juist iedereen op het zand neer te knallen. In het zuiden van Los Santos bevindt zich 'Los Puerta'. Een gebied met bergen, en dus een heel mooi uitzicht over de stad heen.

Ganton is ook weer terug, maar Grove Street is nergens te bekennen. Wel zijn er voetgangers die lijken op Grove Street-leden, maar deze hebben verder geen betekenis in het spel.

De map is volgens onze bron erg groot. Dit is te lezen in de onderstaande quote

The map is in fact larger than 3 Libery Citys' smushed together as one area, surrounded by 2 Red Dead maps as countryside. Two airports, one private airfield, and a military base make up the central tranport hubs for the city. 2 smaller 'airstrips" also are scattered in the coutryside.

Ten slotte heeft Rockstar een aantal gebieden van GTA: San Andreas terug gebracht naar GTA: V. Het gaat hier om de gebieden Vinewood, Idlewood, Jefferson en Mulholland. Daarnaast zijn er nog een aantal gebieden die een andere naam hebben gekregen. Voorbeelden zijn East Shore (East Beach/Long Beach), San Clair (Richman/Bel-Air) en Vesspucci Beach (Verona/Venice Beach).

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

17 september 2013

Ontwikkelaar

Rockstar North

Gameliner Awards

Beste game van 2013

Lees meer