Xbox 360 is de best verkopende console in 2011

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

NPD Group, een onderzoeksbedrijf in de Verenigde Staten, heeft de verkopen van de Xbox 360 in het vorige jaar onderzocht. Daaruit blijkt dat er in totaal 4,6 miljard dollar aan games en accessoires voor de console is uitgegeven. Daarnaast is de console zelf goed voor een omzet van 2,1 miljard dollar, wat het totale bedrag op 6,7 miljard brengt.

Met deze cijfers is de console van Microsoft ook meteen de best verkopende console van 2011, en laat daarmee dus bijvoorbeeld Sony's PlayStation 3 en Nintendo's Wii achter zich.

De beste periode van vorig jaar was de decembermaand, wat gezien de feestdagen niet echt verrassend is. Het is overigens wel het vermelden waard dat maar liefst tachtig procent van het totaal aantal verkochte consoles in deze maand over de toonbank is gegaan. Omgerekend zijn dat 1,7 miljoen stuks. En om de cijfertjes dan even compleet te maken: in totaal zijn er nu 66 miljoen Xbox 360's en 18 miljoen Kinect-apparaten verkocht. Tenslotte zijn er op dit moment veertig miljoen Xbox LIVE-gebruikers.

Lees meer