Drie van die: Redenen om Master X Master te spelen

Geplaatst: 7 augustus 2017 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Wanneer men vraagt: 'Rudy heb je zin in een MOBA?' Antwoord ik veelal met: 'Nee, bedankt'. Echter ben ik een aantal maanden geleden naar een Heroes of the Storm-event geweest, en dat heeft wel iets weten te prikkelen. Nu mocht ik aan de slag met Master X Master en ik moet zeggen, het is best een grappige game, zeker voor een free-to-play-titel. Nog altijd behoren MOBA's niet tot mijn favorieten, maar zo zie je maar, soms ontdek je nog weleens wat. Vraag jij je af of Master X Master iets voor jou is? Check dan deze drie redenen om de game eens te proberen.

You snooze you lose

Master X Master is één van de weinige MOBA's waar je daadwerkelijk accuraat moet richten. Er komt dus flink wat skill bij kijken om je tegenstander op de knieën te krijgen. Richten is essentieel, en doe je dat niet goed, dan schiet je gewoon naast en ben je rijp voor de slacht. De spelers met de beste reflexen en meest nauwkeurige triggervinger komen dus veelal als winnaar uit de bus. Het kan frustrerend zijn, vooral als je tegenstander veel beter is, maar oefening baart kunst. Let je dus even niet op dan is het klaar voordat je het doorhebt. Daarbij speelt de game lekker snel en zijn er weinig momenten om op adem te komen.

Tag team die hap!

Het meest unieke spelelement van Master X Master is het tag-systeem. Je speelt namelijk niet met slechts één Master, maar met twee. Met het scrollwiel selecteer je een van de Masters. Zo deel je combo na combo uit. Deel je bijvoorbeeld eerst een pak slaag van afstand uit, om vervolgens met een assassin het klusje af te maken, of gooi je alles op de power? Let wel op want dit is een van de grootste tactische elementen in de game. Er zit namelijk een cooldown op het taggen. Staat er dus één op het punt van doodgaan, dan hoop ik voor je dat je kunt taggen anders sta je er alleen voor. Het omgaan met dit systeem is even wennen, maar als jij het ultieme duo hebt gevonden, wens ik je tegenstander veel succes!

Van zero naar hero

In de chaotische spelmodus Titan Ruins verzamel je als team punten. Iedere actie die je uitvoert levert punten op en wanneer je team honderd van deze punten verzamelt, verschijnt er een Titan die de tegenstand domineert. Het is echter ook mogelijk om Titan Shards te verzamelen en zo zelf in een titan te veranderen. Verzamel er vijf en breng deze heelhuids terug naar de basis en wordt het monster zelf. Word jij constant afgemaakt door bullebakken die de pot domineren? Verzamel dan die shards en laat ze zien wie de baas is. Na een paar dreunen van een Titan zingen ze wel een toontje lager.

Master X Master is een free-to-play-game en is nu te spelen op de pc.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer