Video Preview: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Geplaatst: 22 augustus 2016 10:00
Aangepast: 20 augustus 2018 09:09

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de nieuwste telg in de The Legend of Zelda-reeks. Je kruipt opnieuw in de huid van Link, die in een grot ontwaakt na honderd jaar slaap. Ciska en Alex hebben twee demo's gespeeld. Een demo duurde vijftien minuten en zat al iets verder in het verhaal. De andere demo duurde twintig minuten en startte op het moment dat Link ontwaakt en op zoek moet naar kleren.

De vrijheid in The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vrijwel eindeloos. Niet alleen het verkennen is eindeloos, maar ook de manier van vechten. Zo kan je de vijand besluipen, zijn wapen stelen en vervolgens alle hoeken van de kamer laten zien of ze van een afstandje aanvallen vanuit de schaduw. Een andere, iets wredere, manier is om alles in lichterlaaie te zetten, dit doe je door het struikgewas aan te steken in de windrichting van de vijand.

Voedsel koken is een andere toevoeging in deze game, wat deze Zelda-editie zoveel anders maakt dan voorgaande delen. Om leven erbij te krijgen, de gebruikelijke hartjes, moet je op zoek naar voedsel in de wereld. Als je deze hebt gevonden, kun je deze bereiden op het vuur. Dit levert je een hoop leven op. Het voedsel zorgt niet alleen voor hartjes, maar als je de bergen intrekt, kan een warme hap je beschermen voor onderkoeling. Dit is maar voor een bepaalde duur, maar het is momenteel wel de enige mogelijkheid die we gezien hebben om het daar uit te houden. Een andere mogelijkheid is waarschijnlijk om straks warme kleren aan te trekken zodat je geen kou meer vat in de bergtoppen tijdens het avontuur.

Je wapens hebben niet een eeuwig leven. Na een aantal keer je wapen (zwaard, pijl en boog of je schild) gebruikt te hebben, gaat deze kapot. Een wapen van hout gaat overigens sneller kapot dan een zwaard van staal. Dit kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je verwikkelt bent in een zwaar gevecht. Een Link zonder wapen, staat gelijk aan een pak slaag van jawelste.

Wij kijken enorm uit naar deze game, maar moeten nog even geduld hebben om met de game aan de slag te kunnen. De game gaat volgend jaar maart naar alle waarschijnlijkheid uitkomen op de Wii U en Nintendo NX.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Releasedatum

3 maart 2017

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2017

Lees meer