Drie van die: Geïmporteerde nerd-items van mijzelf

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Soms zijn bepaalde spullen vanuit het buitenland goedkoper, maar meestal ben je toch echt duurder uit. Is het niet vanwege de verzendkosten dan is het wel vanwege de import-taxatie die de douane erop legt omdat een paar hoge piefen een tweede Lamborghini willen hebben.

Toch kan ik het af en toe niet laten om iets unieks te laten importeren. Eigenlijk is dit altijd met spullen die niet te verkrijgen zijn in Nederland en dus anders onverkrijgbaar. Daarom heb ik Katamari Damachi en Demon's Souls geïmporteerd (die vervolgens toch ook hier verscheen). Ninja Gaiden Sigma heb ik vanuit de U.S. laten komen omdat daar de game ongecensureerd is. Zo zijn er verschillende redenen soms, maar hieronder staan mijn drie meest nerdy en duurste aanschaffen. Spijt? Nee.

Metroid Prime Trilogy Collector's Edition

Deze kwam enkel uit in de U.S. en Gamestop had als enige ook nog eens een t-shirt bij deze versie. Maar als Metroid-fan moest ik wel, zo voelde het. Het geheel was eigenlijk echt te duur en t-shirt wordt met zijn USA size XL enkel gebruikt als nachtjapon. Maar nu heel veel in waarde gestegen, en de steelcase en het extra boekje zijn heel gaaf.

Dragon Age: Origins Collector's Edition

De stoffen map, daar ging het mij om, uitgebracht door EA zelf. Als Bioware-liefhebber wilde ik gewoon de beste editie in huis halen. Met Dragon Age: Inquisition heeft Gamestop een speciale versie laten uitbrengen, maar die is naast exorbitant geprijsd ook volgens alle reviews heel erg slecht, dus die heb ik lekker links laten liggen.

Dead Space 3: Dev-Team Edition

De game zat er niet eens bij, maar van deze (loot-)box zijn er maar 5000 exemplaren gemaakt en het zit vol gave items, zoals een bidon in de vorm van een health pack bij Dead Space. Waar het mij om ging was het supermooie Marker-beeldje wat erbij zat, 1:1 schaal, een replica van hoe je ze op de kamers bij de Unitologists vindt op de Ishimura.

Dat zijn mijn duurste imports ooit, gelukkig enkel gekocht als de portemonnee het toeliet. Wat halen jullie binnen uit het buitenland, en waarom?

Lees meer