WK 2014: Nederland - Argentinië

Geplaatst: 9 juli 2014 10:00
Aangepast: 9 maart 2024 13:10

Costa Rica wilde in de kwartfinalewedstrijd niet voetballen, waardoor Oranje moeite had om de bal richting het doel van de tegenstander te krijgen. Met gemiddeld tien man op de eigen helft, was het vooral verdedigen dat de klok sloeg bij Costa Rica. In de tweede helft en in de extra tijd sloeg dit echter om in een schiettent, waarbij er geen bal het net achter doelman Navas leek te willen vinden. Gelukkig hield Tim Krul, na een sublieme last minute wissel van Van Gaal, op heldhaftige wijze twee ballen eruit tijdens de strafschoppenreeks en wisten wij zowaar alle penalty's te benutten. Dit heeft ons uiteindelijk toch naar de wedstrijd in de halve finale tegen Argentinië gebracht, die vanavond in São Paulo zal worden gespeeld.

Na twee moeizame wedstrijden tegen Mexico en Costa Rica, wordt het tijd dat Oranje weer eens laat zien dat het kan voetballen en ook kan scoren. In deze Voorspelling laat ik weer een aantal voetbalkenners op de redactie aan het woord, om te beschrijven wat zij van de wedstrijd Nederland - Argentinië verwachten. Dit zal vervolgens weer de basis vormen voor onze einduitslag. Natuurlijk hebben Justin en Yordi deze wedstrijd alvast weer in de WK-modus van FIFA 14 gespeeld.

Justin meijer: 0 - 2

Zoals ik al had verwacht, was het afgelopen zondag een moeilijke wedstrijd tegen Costa Rica. Honderdtwintig minuten waren niet genoeg om een winnaar te bepalen. Nederland was wel overduidelijk de betere ploeg met enorme kansen, maar zonder doelpunten kan je niet winnen. Gelukkig heeft Tim Krul twee penalty's van Costa Rica tegen kunnen houden en is Nederland toch nog door naar de halve finale. Vanavond staat ons wel een grote tegenstander te wachten, namelijk Argentinië. Dat land heeft ook nog eens een van de beste spelers ter wereld: Lionel Messi. Vanavond moet de Nederlandse verdediging bewijzen dat Messi geen partij voor hen is, maar dat zal nog knap lastig worden. Hoewel ik natuurlijk liever Nederland in de finale zie staan, ben ik bang dat Argentinië vanavond met 0-2 gaat winnen door doelpunten van Messi en Higuaín. Nu heb ik er vaker naast gezeten met mijn voorspellingen, dus hopelijk is dat vanavond ook zo en zien we Nederland opnieuw in de finale van het WK!

Kees Wijnhorst: 3 - 2

Wie had ooit kunnen denken dat we in de halve finale zouden staan? Met Argentinië hebben we een lastige tegenstander die aanvallend heel sterk is met spelers als Messi en Higuaín. Zoals we tegen België hebben gezien, kunnen ze ook heel goed de nul houden. Natuurlijk had België amper kansen en ik verwacht dat ons team meer kan bereiken. Het wordt denk ik de vraag of wij het beste Messi kunnen afstoppen of Argentinië Robben. Ik voorzie dan ook een afwachtend begin, maar als er eenmaal een doelpunt is gevallen, wordt de wedstrijd een stuk opener. Wij komen op voorsprong door een doelpunt van Robben, maar Messi maakt kort daarna de gelijkmaker. In de tweede helft maakt Messi de 1-2 en gaat Argentinië in de defensieve modus. Echter hebben wij Robin van Persie, die na zijn matige wedstrijd tegen Costa Rica zint op eerherstel en er in de laatste tien minuten twee inschiet. Op naar de finale!

Koen van den Akker: 2 - 1

Nederland tegen Argentinië. Ik weet zeker dat deze wedstrijd spannender gaat worden dan wat we gisterenavond zagen bij Brazilië en Duitsland. Duitsland boorde Brazilië letterlijk de grond in. We hebben in ieder geval miljoenen supporters erbij gekregen die ons zullen aanmoedigen, mochten ze het verdriet van gisteren weg hebben gedronken. Ik hoop dat we vanavond een fijne pot voetbal zullen zien waarbij ze er dit keer wél in zullen gaan. Op naar die finale!

Ruud Oomens: 2 - 1

De bal wilde er tegen Costa Rica gewoon niet in, maar tegen Argentinië in de halve finale zal dat toch moeten gebeuren. Doordat dit land wel aanvallend durft te spelen, kunnen we in deze wedstrijd meer gebruik maken van onze zeer gevaarlijke counters. Toch komen we weer eens op een 0 - 1 achterstand door een individuele actie van de legendarische Messi. Na rust verandert Van Gaal het 5-3-2 systeem weer in een 4-3-3 systeem, waardoor we meer druk naar voren kunnen uitoefenen. Uiteindelijk maken we via Robben de aansluitingstreffer. Na 90 minuten is het echter nog gelijk, dus moet er wederom worden verlengd. Klaas-Jan Huntelaar wordt in deze extra tijd de matchwinnaar door met een kopbal uit een corner de bal binnen te leggen, waardoor Nederland via een 2-1 overwinning op Argentinië richting de finale gaat.

Einduitslag

Als het aan ons ligt, zal Oranje dus in de finale tegen Duitsland staan. Dat is een fraaie affiche, dus laten we hopen dat het allemaal volgens plan gaat verlopen vanavond. Of we echt in de finale tegen ons buurland gaan staan, zullen we vanavond vanaf 22.00 uur zien tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië. Wat verwachten jullie van de wedstrijd en wat wordt volgens jullie de einduitslag?