WK 2014: Nederland - Costa Rica

Geplaatst:
Aangepast: 9 maart 2024 13:12

Hoewel iedereen het in de Voorspelling van de wedstrijd tegen Mexico goed had, bleek dit land toch lastiger dan verwacht. Wellicht dat Costa Rica vanavond weer een lastige horde gaat vormen richting de halve finale, maar op papier is dit land natuurlijk wel iets zwakker dan Mexico. Bovendien zijn mogelijke wedstrijden tegen buurland België en aartsrivaal Duitsland natuurlijk een extra stimulans.

Eens kijken of men bij Gameliner wederom de juiste winnaar weet te voorspellen, dit keer van Nederland - Costa Rica. Voor deze Voorspelling heb ik daarom maar weer een aantal voetbalkenners op de redactie gevraagd wat zij van de wedstrijd Nederland - Costa Rica verwachten. Dit zal vervolgens weer de basis vormen voor onze einduitslag. Ook deze wedstrijd hebben Justin en Yordi natuurlijk alvast weer in de WK-modus van FIFA 14 gespeeld.

Alex Zweers: 2 - 0

Ik wist niet wat ik van de wedstrijd tussen Nederland en Mexico moest vinden, vandaar dat ik mijn vorige voorspelling heb gelaten voor wat het was. Het was een zenuwslopende wedstrijd, vooral de laatste paar minuten, maar dat is wat we willen: vermaak. In winnen van Costa Rica heb ik meer vertrouwen, terwijl ik me realiseer dat de teleurstelling dan des te groter is als we niet winnen. Toch denk ik dat we, aangezien ik de wedstrijd tegen Griekenland heb bestudeerd, met 2-0 gaan winnen.

Justin meijer: 1 - 2

Afgelopen zondag was het tegen Mexico wederom een zeer moeilijke wedstrijd voor het Nederlands elftal. Er werd opnieuw een matige eerste helft gespeeld. Vlak na rust lag de bal al in het net in het voordeel van Mexico. Gelukkig wist Oranje nog vlak voor het eindsignaal op gelijke hoogte te komen. Diep in de blessuretijd werd ook nog eens de winst binnengehaald door een duik van Robben die werd beloond met een penalty. Met dit matige spel ben ik bang dat Nederland dit WK geen kampioen gaat worden. Sterker nog: ik heb het voorgevoel dat het vanavond al is afgelopen voor het Nederlands elftal. Costa Rica weet in de eerste helft al op voorsprong te komen door een doelpunt van Ruiz. In de tweede helft probeert Nederland de gelijkmaker te maken, maar helaas verdubbelt Costa Rica de voorsprong door een snelle omschakeling. Vlak voor tijd maakt Nederland nog een doelpunt, maar het is te laat en we moeten naar huis. Ik hoop niet dat dit scenario werkelijkheid gaat worden, want ik zie liever Nederland in de halve finale dan Costa Rica. We zullen het gaan zien vanavond.

Kees Wijnhorst: 2 - 0

Na onze Houdini-act tegen Mexico staan we in de kwartfinale tegen Costa Rica: een klein voetballand met niet de allerbekendste spelers, op Brian Ruiz en Joel Campbell na. Toch is dit geen tegenstander die we mogen onderschatten of waar we zo over heen zullen lopen. Het Nederlands elftal zal vanaf het begin van de wedstrijd flink druk moeten zetten op de verdediging van Costa Rica, wat misschien het beste lukt met een 4-3-3 opstelling. Toch denk ik dat Louis van Gaal de 5-3-2 opstelling intact houdt en dat het weer aan gaat komen op een doelpunt van Robben en Van Persie.

Ruud Oomens: 3 - 1

Mexico was lastig, maar Costa Rica wordt een eitje. Nou ja, in het eerste deel van de wedstrijd is het vooral Costa Rica dat aan zal vallen, doordat Oranje wederom leunt op het tergende 5-3-2 systeem. Dit keer profiteren we hier echter wel voor rust van, tweemaal zelfs. Na rust zakt het ietwat in, maar gaan we uiteindelijk toch nog even 4-3-3 spelen, waardoor Depay wederom een mooie goal weet te scoren. Uiteindelijk prikt Costa Rica in de slotminuten nog een doelpuntje binnen, maar dat zal slechts voor de eer zijn. Op naar de halve finale!

Einduitslag

Als het aan ons ligt, zal Oranje ook lekker doorstromen naar de halve finale. Bovendien onderschatten we Costa Rica niet, wat we wellicht wel een klein beetje deden in het geval van Mexico. Of we de halve finale echt gaan bereiken, zullen we vanavond vanaf 22.00 uur zien tijdens de wedstrijd Nederland - Costa Rica. Wat verwachten jullie van de wedstrijd en wat wordt volgens jullie de einduitslag?