Feature: PlayStation 4: launchgames gespeeld

Geplaatst: 24 november 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het aftellen naar de launch van de PlayStation 4 is nu echt begonnen. We zijn nog maar minder dan een week verwijderd van de nieuwe generatie games. Afgelopen vrijdag was ik op bezoek bij het hoofdkantoor van Sony Benelux om zelf aan de slag te gaan met deze nieuwe console. Hier heb ik in drie uur tijd een hoop launchgames kunnen spelen. In dit artikel zal ik jullie een korte eerste indruk geven van een aantal titels die ik heb gespeeld.

Killzone: Shadow Fall
Dit is misschien wel de grootste launchgame voor de PlayStation 4. Veel mensen zullen deze game samen met hun console aanschaffen, zo ook ik. Bij Sony heb ik voor het eerst met deze game kunnen spelen. Het eerste wat me opviel, is dat het er ontzettend goed uitziet. Het speelt ook nog eens erg lekker. Het level dat ik speelde was groot en open met veel manieren om aan te vallen. Ik kon er bijvoorbeeld voor kiezen om iedereen stealth af te maken, maar ik kon ook als een Rambo er doorheen rennen. Ook waren er verschillende optionele objectives te vinden om te voltooien. Hierdoor voelde de game niet lineair aan. Verder is het een van de weinige games die iets met de touchpad van de controller doet. Je kunt namelijk de modus van je OWL veranderen door op het touchpad naar boven, onder, links of rechts te slepen. Zo kan je snel van modus veranderen, zonder de game daarvoor te hoeven pauzeren. Van alle games die er op de PlayStation 4 gaan verschijnen is dit de game waar ik het meeste naar uit kijk.

KNACK
Een andere exclusieve PlayStation 4-game van Sony is KNACK. Deze game heb ik tijdens de Firstlook ook al heel even mogen spelen. Ik werd toen echter zonder uitleg in het midden van de game gedropt. Hierdoor had ik geen flauw idee hoe alles werkte en ging ik dan ook regelmatig dood. Bij Sony kon ik gelukkig helemaal vanaf het begin spelen, zodat ik rustig de tutorials kon doorlopen. Hierdoor ging het al stukken beter, maar de game blijft nog steeds erg pittig. Zelfs op normal kunnen sommige vijanden je in twee klappen doden. Daarnaast is het grafisch gezien niet de mooiste launchgame. Dat is misschien wel jammer, maar mij gaat het altijd om de gameplay, en van wat ik had gespeeld viel dat niet tegen. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het zal zijn om deze game co-op met een vriend te doorlopen.

RESOGUN
De laatste game waar ik het over wil hebben is RESOGUN. Deze game is van dezelfde makers als Super Stardust. Dat is wel te merken, want de game heeft er veel van weg. Ook deze game is namelijk een shoot 'em up. Echter beweeg je nu horizontaal om een stad heen in plaats van volledig rondom een wereld. Het is de bedoeling dat je groene mannetjes die uit boxen vallen oppakt en naar een groene straal aan de bovenkant brengt om ze te redden. Wanneer je iemand hebt gered, zal je bonuspunten krijgen of een upgrade. Ondertussen zal je heleboel vijanden neer moeten knallen, waarbij je alleen naar links en naar rechts kunt schieten. De vijanden die je kapot knalt zullen als blokjes uit elkaar vallen, wat erg mooi is om te zien. Het einde van elk level bevat tevens een eindbaas. Als je die hebt verslagen, verschijnt er enorme explosie van blokjes, wat al helemaal mooi is om te zien. Ik vond deze game echt heel erg tof en heb het dan ook het langste gespeeld bij Sony. Het mooiste is ook nog eens dat PlayStation Plus-leden deze game gratis kunnen downloaden!

Aanstaande vrijdag 29 november zal de PlayStation 4 verschijnen. Vanaf dan kunnen we dus definitieve oordelen over deze games geven. Tot die tijd kan je wel alvast verschillende artikelen over de PlayStation 4 bij ons bekijken, zoals de binnenkant van de PlayStation 4 en een overzicht van alle launchgames. Voor meer informatie over alles omtrent de PlayStation 4 kun je bovendien hier terecht.

Lees meer